Τι είναι το SEO και πώς μπορεί να σας βοηθήσει;

Μεγάλη ερώτηση. πρέπει να κατανοήσετε τις μηχανές αναζήτησης. Μια μηχανή αναζήτησης είναι ένα κομμάτι του λογισμικού που περιστρέφει το διαδίκτυο και ευρετηριάζει τις σελίδες του, προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες προτάσεις ιστοσελίδας με βάση το ερώτημα αναζήτησης ενός χρήστη. Και χρησιμοποιούν περίπλοκους, συνεχώς μεταβαλλόμενους αλγόριθμους για να το κάνουν αυτό.

Η Moz δήλωσε ότι είναι καλύτερο, “φανταστείτε τον Παγκόσμιο Ιστό ως ένα δίκτυο στάσεων σε ένα μεγάλο σύστημα μετρό πόλης. Κάθε στάση είναι ένα μοναδικό έγγραφο. “Καθώς οι σελίδες μηχανών αναζήτησης ανιχνεύουν και δημιουργούν ευρετήρια ιστοσελίδων, οι σύνδεσμοι χρησιμεύουν ως γέφυρες που τους επιτρέπουν να φτάσουν τα δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένων σελίδων στο διαδίκτυο. Από εκεί, οι μηχανές αναζήτησης είναι σε θέση να αναλύσουν και να «κατανοήσουν» το περιεχόμενο κάθε σελίδας. Όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια αναζήτηση, παρέχει την καλύτερη δυνατή απάντηση βάσει των προδιαγραφών του αλγορίθμου, ταξινομώντας τα αποτελέσματα σύμφωνα με αυτά που θεωρούν πιο συναφή. Είναι όλα πολύ εντυπωσιακά και μπορεί να αισθάνεται λίγο τρομακτικό – αλλά ποτέ δεν φοβάστε, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Η δύναμη της Google

Οι παράγοντες που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για την ταξινόμηση των αποτελεσμάτων περιλαμβάνουν την εμπλοκή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, τη βελτιστοποίηση εκτός του χώρου, την τοπική εξουσιοδότηση, τη λανθάνουσα σημασιολογία, τον κινητό φίλο, την τοπική βελτιστοποίηση, την εξουσιοδότηση τομέα και πολλά άλλα. Αυτό είναι όπου έρχεται η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). SEO είναι η διαδικασία εφαρμογής στρατηγικών και τεχνικών (τόσο στην τοποθεσία όσο και εκτός χώρου) σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Συνήθως, όσο υψηλότερο είναι ένας ιστότοπος στα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο περισσότεροι επισκέπτες δέχονται.

Αν και υπάρχουν πολλά για να μάθετε σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης και τον τρόπο βελτιστοποίησης για αυτά, τα ακόλουθα κεφάλαια θα περιγράφουν τα βήματα για να ξεκινήσετε με SEO για το κατάστημά σας BigCommerce και, με την πάροδο του χρόνου, θα σας οδηγήσουν στην κυριαρχία μηχανών αναζήτησης!

Γιατί SEO είναι σημαντικό

Παρά το γεγονός ότι SEO είναι μόνο μέρος του μάρκετινγκ σε απευθείας σύνδεση μείγμα, είναι καθοριστικής σημασίας για την τόνωση της κυκλοφορίας στην απευθείας σύνδεση επιχείρησή σας. Μετά από όλα, οι περισσότεροι αγοραστές online ξεκινούν τη διαδικασία αγοράς χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης. Αν έχετε έναν καλά βελτιστοποιημένο ιστότοπο, θα έχετε υψηλότερη βαθμολογία στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα αυξήσετε την πιθανότητα να βρεθείτε και να ψωνίσετε μαζί σας ένας πιθανός αγοραστής.

Το SEO είναι σημαντικό αν είστε έμπειρος βετεράνος ηλεκτρονικού εμπορίου ή απλά αρχίζετε να πουλάτε ηλεκτρονικά. Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας θα είναι μια συνεχής διαδικασία, καθώς οι μηχανές αναζήτησης παρακολουθούν συνεχώς το διαδίκτυο για να ευρετηριάσουν και να ταξινομήσουν σελίδες. Παρόλο που η BigCommerce διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά SEO που έχουν ενσωματωθεί για να σας βοηθήσουν (όπως βελτιστοποιημένες διευθύνσεις URL, αυτόματες κανονικές ετικέτες και πολλά άλλα τεχνικά στοιχεία), θα χρειαστεί να κερδίσετε το σημείο σας στις μηχανές αναζήτησης και να εργαστείτε για να το διατηρήσετε.

Αν και αυτός ο οδηγός θα σας δείξει τη σωστή κατεύθυνση, μην περιμένετε άμεση κυριαρχία μηχανών αναζήτησης. Κάθε αγορά, κάθε κάθετο, ακόμη και κάθε προϊόν έχει ένα μοναδικό τοπίο SEO. Η υπομονή και η επιμονή θα διαδραματίσουν βασικούς ρόλους στην επιτυχία σας. Είναι όλο θέμα της προσπάθειας και της αφοσίωσης που είστε διατεθειμένοι να θέσετε.

Μην μπερδευτείτε από τους όρους και τις ιδέες του SEO. Παρόλο που θα μιλάμε πολύ για τις μηχανές αναζήτησης, ο κύριος στόχος σας είναι να προσαρμόσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και το περιεχόμενό του στο ακροατήριό σας. Οι μηχανές αναζήτησης θέλουν απλώς να προσφέρουν τα πιο σχετικά αποτελέσματα στους χρήστες τους με βάση τα ερωτήματα αναζήτησης. Εάν παρέχετε μια αστρική εμπειρία αγορών, είστε ήδη στο δρόμο σας για να κατατάξετε καλά.

Όπως έξυπνοι και εξελιγμένοι όπως οι μηχανές αναζήτησης έχουν γίνει, καταλαβαίνουν ακόμα ένα πράγμα πάνω από όλα: το περιεχόμενο. Το περιεχόμενο είναι μοναδικό, πρωτότυπο υλικό που δημιουργείτε και δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας. Μπορεί να είναι οτιδήποτε από τις περιγραφές προϊόντων, τις αναρτήσεις ιστολογίου, τα βίντεο και τις εικόνες, στη σελίδα Σχετικά με μας. Το περιεχόμενο δεν χρησιμεύει μόνο ως μέσο αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης για την κατανόηση του ιστότοπού σας, αλλά και ως σύνδεση μεταξύ εσάς και των πελατών σας κατά την πώληση στο διαδίκτυο. Το μεγάλο περιεχόμενο ποτέ δεν κοιμάται, δεν χρειάζεται ποτέ ένα μεσημεριανό διάλειμμα και λατρεύεται από τις μηχανές αναζήτησης και τους αγοραστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *