Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί μαζί μας μια βελτίωση από τους αγωνιστές του f-16 για 1.200 εκατομμύρια ευρώ

Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί μαζί μας μια βελτίωση από τους αγωνιστές του f-16 για 1.200 εκατομμύρια ευρώ

«Μετά την αξιολόγηση της έκθεσης του Υπουργού Άμυνας σχετικά με την αρχική αποδοχή της Ελληνικής πρότασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και λαμβάνοντας υπόψη δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για τα επόμενα χρόνια, το Συμβούλιο Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε ομόφωνα την» βελτίωση του στόλου των 85 f-16 μαχητικά αεροσκάφη «, αναφέρθηκε από το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΑΜΑ, το οποίο ανέφερε σε δήλωση από το γραφείο του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί μαζί μας μια βελτίωση από τους αγωνιστές του f-16 για 1.200 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη είδηση σχετικά με αυτήν την ανανέωση των Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναδειχθεί τον Οκτώβριο, κατά την επίσκεψη του Τσίπρα στο λευκό οίκο. Τρία από τα 85 αεροσκάφη θα βελτιωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και το υπόλοιπο θα πρέπει να βελτιωθεί στη βαλκανική χώρα, δήλωσε μια πηγή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αναφέρεται από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι το κόστος της βελτίωσης θα είναι 1.200 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση είπε πέρυσι ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με λιπάσματα ετήσια 110 εκατομμυρίων ευρώ πάνω από μια δεκαετία. Την αναθεωρημένη πρόταση της Ελλάδας λαμβάνει υπόψη τον φόρο στη χώρα, μολονότι τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευθεί.

Τον Αύγουστο προβλέπεται ότι η Ελλάδα θέσει τέρμα της τρίτης διεθνούς διάσωσης μετά από την κρίση, αλλά πρέπει να εξακολουθούν να διατηρούν την δημόσιων λογαριασμών σε θετική σε μεσοπρόθεσμη βάση. Δαπάνες άμυνας έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια τα επτά έτη της κρίσης που έχει πραγματοποιηθεί προς τα εμπρός πάνω από ένα τέταρτο της χώρας και έχει υψηλή ανεργία έως 28 τοις εκατό του πλούτου. Ωστόσο, η χώρα δαπανά περίπου το 2 τοις εκατό του ΑΕΠ για άμυνα, άνω του μέσου όρου της ΕΕ, κυρίως λόγω της τεταμένης σχέσης με την Τουρκία.