Πώς η κινητικότητα επηρεάζει την ψυχική υγεία

Αν είστε ένας από εκείνους που θεωρούνται ανεπιθύμητα μια «σύντροφος» ή γνωστό στη δουλειά, σίγουρα έχετε υποστεί τις συνέπειες του mobbing, ή αυτό που είναι γνωστό ως υπόθεση εργασίας. Το mobbing είναι γνωστό ως bullyng εργασίας και συμβαίνει όταν αναπτύσσεται στον τομέα της εργασίας.

Η παρενόχληση δεν αφορά μόνο την αίσθηση πίεσης από ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά και η περιφρόνηση μερικών από αυτές μπορεί να περιλαμβάνει τις ψυχολογικές συνέπειες αυτής της κακής κατάστασης. Για να γνωρίζετε τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί ο θόρυβος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα αίτια του mobbing. Εάν θέλετε να μάθετε τι είναι, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο.

Αιτίες του εκφοβισμού

Αν και οι αιτίες της παρενόχλησης δεν είναι καλά καθορισμένες, μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι παράγοντες οφείλονται στην ίδια συμπεριφορά με την οποία λειτουργούν στον εργασιακό χώρο. Σε περίπτωση που ένας εταίρος έχει ένα υπάκουο στάση και ότι με τη σειρά του δεν έχει καμία εξουσία στην εταιρεία όπου εργάζεται, είναι πιθανό να είναι το θύμα εκφοβισμού από έναν ή περισσότερους συναδέλφους.

Μια άλλη αιτία είναι η στάση του stalker. Αυτό μπορεί πρακτικά να “ερωτευτεί” με τη στάση ενός συγκεκριμένου συνεργάτη, όσο σωστό ή εσφαλμένο μπορεί να φαίνεται στο χώρο εργασίας. Ο τόπος δίνει επίσης τις κατάλληλες συνθήκες για δύο άτομα να έχουν αυτή τη σύγκρουση.

Ψυχολογικές συνέπειες της κινητοποίησης

Οι συνέπειες της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι οι εξής:

  • Απώλεια του επιπέδου εργασιακών δεξιοτήτων: να σας ενοχλείται από άλλα ζητήματα στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον, θα σας κάνει να χάσετε τη συγκέντρωσή σας για όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν σε αυτό.

  • Απομόνωση άλλων συναδέλφων. Στις περισσότερες περιπτώσεις κινητοποίησης υπάρχει απομόνωση από την πλευρά του παρενοχλήθηκε με το περιβάλλον εργασίας τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να λάβει βοήθεια για τους υπόλοιπους συμμαθητές του λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.

  • Άγχος και στρες: τελικά, όταν ο καταπιεστής είναι εντελώς αποκεντρωμένη και απομονωμένη, παρουσιάζει μια εικόνα της πίεσης που μπορεί να καταλήξει την υπομονή και το ταλέντο του, να αναπτύξει ή αναπτύσσουν στο χώρο εργασίας.

  • Κατάθλιψη: η αυτοεκτίμηση επηρεάζεται από την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

  • Αϋπνία: μια εικόνα του στρες μπορεί να προκαλέσει αϋπνία.

Εκτός από τις ψυχολογικές επιπτώσεις, οι επιπτώσεις αυτές επηρεάζουν το μυαλό του ατόμου, μπορεί επίσης να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε σωματικά, μερικές φορές προκαλούν μυϊκούς πόνους, αναπνευστικά προβλήματα, όπως δύσπνοια, εξάψεις και άλλα.

Πώς να αποφύγετε την παρενόχληση

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την παρενόχληση στο χώρο εργασίας είναι να αγνοήσετε τον καταπιεστή. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να πολεμήσετε τον καταπιεστή με μια κουταλιά του ίδιου του φαρμάκου σας. Να θυμάστε ότι είναι πρόσωπο ακριβώς όπως εσείς και δεν πρέπει να επηρεάσει τίποτα που κάνει ή σας λέει για τις σκέψεις σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *