Γιατί να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη; - 5 μέρη για να εξερευνήσετε

Γιατί να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη; – 5 μέρη για να εξερευνήσετε

Σχεδιάζετε ταξίδι στην Ελλάδα; Αγαπάτε την ιστορία; Τότε γιατί να μην επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη; Διαθέτει όλα όσα θα περιμένατε από μια ελληνική πόλη, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων ερειπίων, μουσείων, εκκλησιών και πολύ πολιτισμό.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πολιτιστικά επίκεντρα της Ελλάδας. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτή η ζωντανή πόλη αποτελεί ένα τέλειο μείγμα τουρισμού και αυθεντικής τοπικής ζωής.

Ένα διασκεδαστικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι διάφορες “film x” έχουν καταγραφεί όχι πολύ μακριά από το μέρος όπου ζω. Δεν λέει πραγματικά τίποτα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά το βρίσκω περίεργο.

Αν σας ενδιαφέρει ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία ή οι ίδιοι οι Έλληνες, η Θεσσαλονίκη είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε.

Έχω συγκεντρώσει μια λίστα με μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε κατά την επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη. Ελέγξτε την παρακάτω και δείτε αν κάποιο από αυτά σας φαίνεται ενδιαφέρον!

Ο Προμαχώνας

Ο Προμαχώνας

Η Θεσσαλονίκη έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές πολιτιστικά πόλεις της Ευρώπης.

Ένα από τα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά στην Ελλάδα είναι ο Προμαχώνας. Εκτείνεται σε όλη την ακτογραμμή της πόλης, στεγάζοντας μερικά από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας και προσφέροντας διασκεδαστικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Το γλυπτό Ομπρέλες, που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Ζογγολόπουλο, προστέθηκε στον Προμαχώνα το 1997.

Βρίσκονται εδώ για αιώνες και προσθέτουν στη φυσική ομορφιά της Θεσσαλονίκης.

Ως παιδιά, ερχόμασταν εδώ για μια μεγάλη βόλτα και στη συνέχεια για μια βόλτα με την άμαξα.

Η εκδήλωση αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τραγουδούσαμε τραγούδια καθώς το ζεστό νυχτερινό αεράκι μεταφέρει τις μυρωδιές από φρεσκοψημένα καλαμπόκια, ζαχαροκάλαμο και τους ήχους των παραδοσιακών ελληνικών λαϊκών μελωδιών.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα με ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος κατά μήκος του νερού, το οποίο τη νύχτα μετατρέπεται σε πλωτό μπαρ. Είναι ένα εξαιρετικό σημείο για όλους, όπου θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος χρησιμοποιήθηκε για τη φυλάκιση ανθρώπων κατά την περίοδο που η Θεσσαλονίκη βρισκόταν υπό οθωμανική κυριαρχία.

Εκεί γίνονταν εκτελέσεις, γι’ αυτό και έγινε γνωστός ως “ο Κόκκινος Πύργος” ή “ο Πύργος του Αίματος”. Δεν ονομάστηκε με το σημερινό του όνομα παρά μόνο όταν η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από την οθωμανική κυριαρχία.

Στη συνέχεια ο πύργος βάφτηκε ξανά λευκός για να συμβολίζει τον καθαρισμό του αίματος. Ως εκ τούτου, έχει πλέον το σημερινό του όνομα.

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη θέα της πόλης από το υψηλότερο σημείο του πύργου. Έχω ανέβει κι εγώ εκεί πάνω. Είναι πραγματικά εκπληκτικό!

Άνω Πόλη

Άνω Πόλη

Το Άνω Πόλη έχει διατηρήσει το εντελώς παραδοσιακό ελληνικό του ύφος. Είναι το ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε την τοπική ζωή στη Θεσσαλονίκη. Το βυζαντινό του φρούριο, είναι γνωστό ως Επταπύργιο.

Οι δρόμοι της είναι χαρισματικοί και γεμάτοι ζωή, και η θέα που έχετε από απολύτως παντού στην πόλη είναι απλά πανέμορφη.

Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας με τη Θεσσαλονίκη στα πόδια σας. Εγώ και η οικογένειά μου προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε την Άνω Πόλη κάθε φορά που βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα must!

Πλατεία Αριστοτέλους

Πλατεία Αριστοτέλους

Υπάρχουν πολλά εμπορικά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, αν τα αναζητάτε.

Ερχόμαστε εδώ κάθε χρόνο για τις διακοπές μας. Υπάρχουν διασκεδαστές διασκορπισμένοι σε όλη την πλατεία που παίζουν μουσική μέσα σε μια φουρτούνα από περιστέρια και ευερέθιστα παιδιά.

Αγορά Modiano

Αγορά Modiano

Φανταστείτε να αγοράζετε κάτι σε καλή τιμή. Το πήρατε; Πιθανότατα, το Modiano Market θα το έχει.

Στο Modiano Market, μπορείτε να ψωνίσετε τα πάντα, από φρέσκα προϊόντα μέχρι ρούχα, σε ένα σημείο.

Οι μυρωδιές από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά και κρέας πλανώνται στον αέρα. Οι άνθρωποι χαιρετούν ο ένας τον άλλον και παζαρεύουν για διάφορες προσφορές. Μια πληθώρα αντικειμένων εκτίθενται προς πώληση.

Όταν ήμασταν νεότεροι, η γιαγιά μου και εγώ πηγαίναμε εδώ γιατί ήταν το καλύτερο μέρος για φαγητό. Παραγγέλναμε φρέσκα ψάρια και λαχανικά για να τα μαγειρέψουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας γεύματα – την ψαρόσουπα!

Τελικές σκέψεις

Εν κατακλείδι, η Θεσσαλονίκη έχει πλούσια ιστορία που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Από τις αρχαίες ελληνικές ρίζες της μέχρι τη σύγχρονη ιδιότητά της ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, υπάρχουν πολλά εδώ για να εξερευνήσετε.

Έτσι, είτε θέλετε να επισκεφθείτε τα βυζαντινά ερείπια είτε να περάσετε μια νύχτα διασκεδάζοντας στην προκυμαία, η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε.

Και αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα, θα σας συνιστούσαμε να προσθέσετε τη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμά σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την εξερεύνηση της παλιάς πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *